Doğu Sierra'nın muhteşem sonbahar yaprakları dünya çapında bir kalabalığın ilgisini çekiyor

Arda

Global Mod
Global Mod
PİŞKOP, Kaliforniya —

Perşembe günü şafak vaktinden hemen sonra, arabamı Bishop'un dışındaki uzun, dik bir tepeye doğrulttum ve yüksek çöl çalılıkları arasından Doğu Sierra'nın yükselen zirvelerine doğru tırmandım. Yaklaşık 25 mil boyunca arazi ve üzerindeki her şey aynı renkteydi: hafif kumlu gri.

Ancak yaklaşık 8000 fit yükseklikte South Lake Yolu'nda bir virajı döndüm ve ön camımın önündeki dünya parlak sarı ve altın renginde patladı.

Bu yükseklikte, kavak ve söğüt ağaçlarından oluşan korular sonbahar renkleriyle ışıl ışıl parlıyor, dere yataklarını ve yüksek dağ yamaçlarını burada yılda bir kez ve yalnızca bir hafta kadar görülen muhteşem bir renk cümbüşüyle dolduruyordu.

Sonbaharda yaprak değişimi Bishop yakınlarındaki Inyo Ulusal Ormanı'nda zirveye ulaşıyor.

Doğu Sierra'daki renkler ilk önce yüksek rakımlarda doruğa çıkıyor ve sonbahar ilerledikçe manzara yokuş aşağı doğru ilerliyor. Bu, gösteriyi daha alçak irtifalarda izlemek için hâlâ zaman olduğu anlamına geliyor. Mammoth yakınlarındaki South Lake Tahoe ve Convict Lake bu hafta umut verici görünüyor.

Güney Kaliforniya'da Baldy Dağı ve Big Bear Gölü çevresindeki yapraklar genellikle ekim ortası ile kasım başı arasında zirveye ulaşır.

Haritalar ve önerilen izleme noktalarını içeren güvenilir bir rehber California Fall Color'da bulunabilir.

Yaprak züppeleri, Batı Yakası'nda yılın bu zamanında New England'da ortaya çıkan renk çeşitliliğine yakın hiçbir şeyin bulunmadığını fark ediyorlar. Ve haklılar. Yıllar önce bir ekim hafta sonu Montreal'den Connecticut'a yaptığım yolculukta Britanya Kolumbiyası'nda büyümüş, normalde geveze üniversite oda arkadaşımın parlak kırmızı tonlarıyla kaplı yamaçların yanından geçerken şaşkın bir sessizlik içinde yolcu penceresinden dışarı baktığını izlediğimi hala hatırlıyorum. , turuncu ve sarı.

Ama bunlar yalnızca tepelerdi; Vermont'un en yüksek zirvesi 4.000 feet'in üzerindedir. Doğu ABD göz kamaştırıcı bir sonbahar paleti sunarken, Sierra Nevada'nın şaşırtıcı ölçeği ve ihtişamı, kendi nefes kesici yıllık gösterisini yaratıyor.

Sierra Nevada'nın ölçeği ve ihtişamı nefes kesici bir sonbahar yaprağı manzarası yaratıyor.

Bishop'tan çıktığım yol, 3.868 feet'te, üç tarafı yükselen granit zirvelerle çevrili doğal bir amfitiyatronun tabanı olarak hizmet veren South Lake'te bitiyor: 12.237 feet'teki Hurd Zirvesi; 13.535 ft'teki Cloudripper; ve 13.899'da Agassiz Dağı.

Birlikte Kaliforniya'da arabayla ulaşabileceğiniz en dudak uçuklatan manzaralardan birini oluşturuyorlar.

Geçen ay Inyo İlçesi Şerif Departmanı'nın yetersiz donanıma sahip ve kötü hazırlanmış üç yürüyüşçüyü Cloudripper'dan kurtarmak zorunda kalmasıyla bir kez daha kanıtlandığı gibi, bu zorlu zirvelere tırmanma işi teknik dağcılık becerisine sahip insanlara bırakılmalıdır. Arama-kurtarma ekibinin mahsur kalan gruba halatlar ve koşum takımlarıyla tırmanması beş saatten fazla, onları güvenli bir şekilde aşağıya indirmesi ise 6,5 saatten fazla sürdü.

Ancak göz kamaştırıcı bitki örtüsünün tadını çıkarmak isteyen ziyaretçiler için Bishop Pass, bakımlı ve kolayca erişilebilen bir yürüyüş parkuru sunuyor. Güney Gölü'nden başlıyor ve bir dizi el değmemiş dağ gölü boyunca yaklaşık altı mil boyunca kıvrılıyor ve Sierra'nın doğu ve batı yamaçları arasındaki sınırı belirleyen 12.000 metrelik bir sırtta bitiyor.

Bir balıkçı oltasını Inyo Ulusal Ormanı'ndaki Güney Gölü yakınındaki Bishop Deresi'ne atıyor.

10 km'lik bir parkur koşusu olarak mesafenin yaklaşık yarısını kat etmek için yola çıktım, ancak muhteşem manzaranın fotoğraflarını çekmek ve bitki örtüsü meraklılarıyla sohbet etmek için o kadar sık u200bu200bdurdum ki, bir saatten az yapmayı beklediğim antrenman 2,5 saatlik bir yürüyüşe dönüştü. .

Yol boyunca Bakersfield ve Thousand Oaks'tan emeklilerle, Bay Area'dan teknisyenlerle ve Japonya'dan 60'lı yaşlarında bir çiftle tanıştım. Görünen o ki, bu uzak dağ cennetindeki sonbaharın görkemi her yere yayılmış.

Eğer gidersen: Los Angeles şehir merkezinden Bishop'a yolculuk yaklaşık 270 mildir ve genellikle yaklaşık beş saat sürer. Oradan, tepenin 20 mil yukarısında, Bishop Pass Trail'in başladığı South Lake'e varıyoruz. Bu yükseklikteki sıcaklıklar yılın bu döneminde öğleden sonra 60 derece ile gece 40 derece arasında değişmektedir, bu nedenle yol için su ve atıştırmalıklarla birlikte birkaç kat çantanızı yanınıza alın.