Duyularınızla temasa geçmek ister misiniz? Bu rahat ASMR masajını deneyin

Arda

Global Mod
Global Mod
Bana dokunmaları için yabancılara para ödeme konusunda hiçbir zaman tuhaf hissetmedim. Masajlar, yüz bakımları, dövüş sanatları; bunların hepsi benim için sadece vücut çalışması. Ta ki ilk profesyonel sırt kaşıma randevumu kurucusu Julie Luther'e verene kadar. Yumuşak Dokunuş ASMR Spa Pasadena'da.

Yumuşakça dokunulmasıyla ilgili bir şey beni tedirgin ediyordu. Kısmen, çünkü bu, en yakın arkadaşlarınızdan beklediğiniz türden bir fiziksel etkileşimdir. Sevdiklerimin cildimde desenler çizdiği ve saçlarımla oynadığı çocukluk anılarım var. Toplantılar ve akılsızca gezinme arasında, modern dünyada büyüdükçe bu tür bir dokunuş giderek daha az, neredeyse hoşgörülü geliyor.

Luther bu gerilimi iyi anlıyor. Pek çok kişinin hem son derece rahatlatıcı hem de yetişkinlikte şaşırtıcı derecede nadir bulduğu o rahat çocukluk anlarını yeniden yaratmak üzerine bir iş kurdu. Tedavileri, otonom duyusal meridyen tepkisinin kısaltması olan ASMR'yi kasıtlı olarak nazik dokunuşlarla fiziksel dünyaya getiriyor: metal parmak uzantılarıyla sırt kaşımaları, tüy uçlu değneklerle yüz izleme ve cilt ve vücut üzerinde bu dikkatli hareketlerden kaynaklanan ince, rahatlatıcı sesler. saç yoluyla.

Masöz Julie Luther Pasadena'da iş başında. New York'un acımasız moda endüstrisinde çalışırken ASMR benzeri ritüellere ilgi duydu.

2007 yılında Luther, New York'un acımasız moda endüstrisinde stres altındaydı; üniversiteden mezun olduktan sonra tam zamanlı işi ile stajyerliği arasında dört saat uykuyla çalışıyordu; annesi ve büyükannesinin ona yardım ettiği rahatlatıcı ritüellerin aynısını özlediğini fark etti. çocukken uykuya dalmak: saçıyla oynamak ve sırtını kaşımak.

“Hiçbir şey bu kadar rahatlatıcı olmamıştı” dedi.

Luther moda endüstrisine geri döndü. Ancak ASMR'nin popülaritesinin arttığını izledikçe, her zaman görmek istediği türden içeriklerin potansiyelini gördü. Pandemi 2020'de ortaya çıktığında nihayet harekete geçme zamanı buldu ve şunları başlattı: ASMR'li arkadaşlar. Karantina bölmesinden birkaç arkadaşını aldı ve her zaman izlemek istediği nazik sırt kaşıma ve saç fırçalama videolarını çekmeye başladı.

Sonunda izleyiciler yüz yüze oturumlar için yaygara koparmaya başladı. Şu anda YouTube kanalında 72.000'den fazla abonesi bulunan Luther, beklenmedik bir iş fırsatına doğru yol aldığını fark etti.

UCLA Health Integrative Medicine Collaborative'in tıbbi direktörü Dr. Elizabeth Ko, “Araştırmalar, ASMR deneyimi yaşayan insanların beyinlerinde, duygu, ödül, empati ve sosyal biliş ile ilişkili beyin bölgelerindeki sinirsel aktivitede ani artışlar görüldüğünü gösteriyor” diyor.

UCLA Sağlık Bütünleştirici Tıp İşbirliği tıbbi direktörü Dr. Elizabeth Ko'ya göre, ASMR'ye ününü kazandıran karıncalanma hissi (baştan omuzlara doğru akan hoş, basamaklı bir his) insanların yalnızca %20'sini etkiliyor. Ancak bu, araştırmacıları bu deneyimler sırasında beyinde neler olduğunu araştırmaktan alıkoymadı.

Ko, “Araştırmalar, ASMR deneyimi yaşayan insanların beyinlerinde, duygu, ödül, empati ve sosyal biliş ile ilişkili beyin bölgelerindeki sinirsel aktivitede ani artışlar görüldüğünü ileri sürüyor” dedi.

Ko'ya göre, ASMR aktivitelerinin bazı bireylerde depresyon ve kronik ağrı için geçici bir rahatlama sağlayabileceğini öne süren çalışmalarla birlikte, uygulamaya bilimsel ilgi önemli ölçüde arttı. Ko, sırt kaşıma veya saç örgüsü gibi hafif dokunuşlarla birleştirildiğinde ASMR uygulamalarının, rahatlama ve sosyal bağlanma ile ilişkili bir hormon olan oksitosin salınımı yoluyla ek faydalar sağlayabileceğini söyledi.

Araştırmacılar hala ASMR'ye duyarlı olmayan bireylerin bu uygulamalardan yararlanıp faydalanamayacağını araştırıyor olsa da Ko, “ASMR'nin fizyolojik bir tuhaflık mı yoksa potansiyel bir tedavi aracı mı olacağının henüz görülmediğini” belirtiyor.

Julie Luther Pasadena masaj stüdyosunda.

Luther, müşterilerin genel olarak iki kampa ayrıldığını söylediği muayenehanesinde bu durumun gerçekleştiğini görüyor. Çoğu, aile üyeleri tarafından saçlarıyla oynanması veya sırtlarının çizilmesi gibi rahatlatıcı çocukluk deneyimlerini yeniden yaratmanın yollarını arıyor. Bazıları geleneksel masajları acı verici buldukları için ona yöneliyor; bu, Luther'in kişisel deneyimlerinden yola çıkarak ilişkilendirdiği bir şey. Ama aynı zamanda, travmatik deneyimlerden sonra fiziksel temasla ilişkilerini yeniden kurmaya çalışan bazıları da dahil olmak üzere, hiç besleyici dokunuş deneyimi yaşamamış müşterilerle de görüşüyor.

Luther, “Güvenli dokunuşun veya besleyici dokunuşun ne olduğunu yeniden öğrenmeye çalışıyorlar” dedi.

Luther'in muayenehanesi yalnızca kadınlara ve ikili olmayan müşterilere yöneliktir; erkek bir danışanın rıza formlarını görmezden gelmesi ve seans sırasında ayaklarını gıdıklamasını istemesi üzerine Luther bu sınırı koymuştur. İşine zarar vermeyecek kadar müşterisi var.

Luther, Pasadena şehir merkezindeki bir akupunktur uzmanından kiraladığı, yakındaki dağların manzarasına sahip sakin bir odada çalışıyor. Luther, her biri farklı aile konforuna göre adlandırılan üç hizmet kademesi sunuyor: En İyi Arkadaş (20 dakika için 75 dolar), Kız Kardeş (50 dakika için 150 dolar) ve Büyükanne (80 dakikalık “Büyükanne düzeyinde bozulma” için 210 dolar) .

Kısmen gazetecilik verimliliğinden ama çoğunlukla biraz sinirden dolayı The Best Friend'i seçtim. Tüm paketler aynı unsurları içerir: sırt kaşıma, kollarda ve yüzde desen çizme, saç fırçalama ve parmak tarama, sadece farklı sürelerde. Daha kısa olan seans, ayak parmağımı bu besleyici sulara daldırmanın güvenli bir yolu gibi geldi.

İç çamaşırlarıma kadar soyundum ve masaj masasına çıkıp yüz üstü battaniyenin altına girdim. Luther içeri girdi ve seansa dair niyetimi belirlememe yardımcı olmak için fısıldayarak konuştu; bu sadece rahatlamaktı.

Luther, her biri farklı aile konforuna göre adlandırılan üç hizmet kademesi sunuyor: En İyi Arkadaş (20 dakika için 75 Dolar), Kız Kardeş (50 dakika için 150 Dolar) ve Büyükanne (80 dakikalık “Büyükanne seviyesinde bozulma” için 210 Dolar) .

ASMR masözü ve içerik yaratıcısı Julie Luther'in seansları sırasında kullandığı araçların tablosu.

YouTube kanalı çoğu videoda bu tür ASMR fısıltılarına yer verse de kişisel oturumları farklı. İlk fısıltıyla verilen rehberliğin ardından genellikle sessiz kalıyor ve danışanlarının fiziksel duyumlarına odaklanmasını sağlıyor. Sadece normal tırnaklarını kullanarak sırtımdan başladı, bu da kaslarımın onun dokunuşu altında sıçramasına yetiyordu, hafifçe gıdıklandı, neredeyse bu duyguya şaşırdı.

Daha sonra Luther'in en popüler aletleri ortaya çıktı: parmaklarını pençe şeklinde uzatan sivri uçlu metal halkalar. Başlangıçta sırtım daha keskin bir dokunuşla gerilmeye devam etse de, sanki vücudum çocukluğumun sırtındaki o çizikleri hatırlıyormuş gibi kısa süre sonra bu hisle rahatladı. Daha sonra saç fırçalama geldi, fırçanın sivri uçları daha önceki kaşınmayı yansıtıyordu.

Kendimi neden artık saçımı fırçalamakla ilgili bir ritüeli sürdürmediğimi merak ederken buldum. Bunu yaptığımda, aceleyle yapmam gereken bir angarya gibi geliyor, ama Luther bunu yaptığında, kolay bir kişisel bakım anı gibi geldi. Sonunda, tüyleri narin asalara iliştirerek yaptığı yüz takibi için beni ters çevirdi.

Aldığım diğer vücut geliştirme tedavilerinin aksine, sözde “iş” söz konusu değildi. Acıyla nefes almamı sağlayacak gözenek çıkarma veya derin doku baskısı yok. Bu kelimenin tam anlamıyla güzeldi. Dondurma yemek ya da sıcak bir banyoya dalmak gibi saf zevk. Sahip olduğumu bile bilmediğim bir kaşıntıyı kaşıdı (kelime oyunu).

Luther işimizin bittiğini fısıldadığında 20 dakikalık seans seçimimin bir hata olduğunu fark ettim. Henüz yüzeye çıkıp eve dönmeye hazır olmadığım, çocukluğumda önemsenildiği duygusuna kapılmıştım.

Julie Luther hafif dokunuşlu masajlarını gerçekleştirmek için çeşitli aksesuarlar kullanıyor. En popülerleri, parmaklarını pençelere dönüştüren sivri uçlu metal halkalardır.

Daha sonra Luther'le konuştuğumda, ilk tereddütümü kabul ettiğimde bilerek güldü. Görünen o ki 20 dakikalık seans tam da benim gibi ilk kez gergin olanlar için tasarlandı. Çoğu zaman, müşteriler bir dahaki sefere daha uzun süre geri geliyor, hatta masadan sürelerini uzatmak istiyorlar.

“Çoğu zaman 'Seansı uzatacak yeriniz var mı?' diye soruyorlar. dedi Luther. “Bazen yapıyorum.”

Bir dahaki sefere Büyükanne'yi ayırtacağım ve 80 dakikalık nezaketten yararlanacağım. İyi bir yüz bakımı veya masajın getirdiği tüm fiziksel iyileştirmeler için bazen dokunmak sadece dokunmak için yeterlidir. Vücudumuzun daha iyi hissetmek için her zaman çalışmaya ihtiyacı yoktur, sadece ilgilenilmenin nasıl bir his olduğunu hatırlamak isterler.