Los Angeles'ı en iyi neyin temsil ettiğini sorduk. Okuyucularımız cevap verdi

Arda

Global Mod
Global Mod
Beş duyumuzdan kokusu en çok göz ardı edilen olabilir. Yine de hayatımızda oynadığı rol kaçınılmaz. STOME, hafıza hatırlamasında önemli bir rol oynayan limbik sistemimiz de dahil olmak üzere beynimizin birçok bölümünü aktive eder. Bu yüzden ekmek pişirme aroması sizi büyükannenizin mutfağına geri getirebilir veya taze temizlenmiş kıyafetler kokusu sizi daha gençken çamaşırhanede uzun gecelere geri getirebilir.

Times, okuyuculardan Los Angeles ile eşanlamlı olarak düşündükleri kokuları paylaşmalarını istedi ve yanıtları şehrin canlı bir koku portresini çizdi. Birkaç tanesini burada paylaşıyoruz. Bazı anılar çok güçlüydü, onları neredeyse kendimiz koklayabilirdik.

Muhteşem manolyalar ve hüzünlü wisteria

Şehrin her yerinde çok yürürüm. Kokular bu deneyimin çok önemli bir bileşenidir. Caddemin üzerinde manolyalar var; Çiçek açtıklarında, beni çocukken yaşadığım Kuzey Hollywood'daki sokaktaki manolyalara geri götürüyor. En sevdiğim çiçeklerden biri wisteria. İlkbaharda çiçek açarken, beni çelenklerle birlikte evleri geçen yolları yürüyeceğim. Okaliptüs ağaçlarının Liniment kokusu da bana çocukken arka bahçemi hatırlatıyor. Narenciye ağaçları da güzel ve aynı zamanda alaycı.

Kışın, insanlar şöminelerinde odun yaktığında, mevsimi ve Buffalo Springfield şarkısından bir çizgiyi düşündüren bu koku ve hissi hakkında bir şey var: “Rüzgar patladığında bir duman yüzüğü günü. ” Locust Blooms'u da seviyorum, ama yakınımda keçiboynuzu ağaçları olan sadece bir ev biliyorum. Orada çok ziyaret ediyorum. İnsanların Aralık ayında çimlerine koydukları yönlendirme gübresi bile: Her yıl dediğim karımla bir gag var, “Noel gibi çok kokmaya başlıyor.”
Jack Mearns, Wilshire Vista West

Eau de jet yakıtı

Uçak jet yakıtı ve egzoz. Bu ilk başta tatsız gelebilir, ancak bunu bu şehrin sunduğu birçok harika şeyle tanımlıyorum. LAX tarafından yaşamayı, kükreyen motorları duymayı, mutfak penceremden kontrol kulesini görmeyi ve özellikle sıcak yaz günlerinde bu jet yakıtı kokusunu almayı seviyorum. Çok az şehir burada yaptığımız gibi şehir sınırları içinde havaalanları var ve LAX ve okyanus havasıyla karıştırılan yakıt kokusu bana seyahat edilen yerleri, yenilenmiş arkadaşlıkları, aile yeniden bağlanmalarını, acı tatlı vedalar ve aşklar geliyor ve gitti.
Jennifer Kao, Westchester

Bir etkinlikten sonra sokak yemekleriyle bombalanma

Bacon sarılı sosisli sandviç, büyük olayların dışında ızgara soğan ve biber ile. Kırmızı et yemiyorum ve soğan ve yeşil biberden nefret ediyorum ama bu, Hollywood Bowl'dan, Pantages, Downtown Sporting etkinliklerinden, vb. Terk ederken dört gözle beklediğim koku bu, Expo Park'taki Gül Bahçesi ayrıca sosisli sandviç satıcıları var , bu yüzden güller ve ızgara sosisli sandviç. Muhtemelen şimdiye kadarki en LA şey, ancak ülkenin diğer bölgelerinde varsa, bunu deneyimleyebildiklerine sevindim.
Angel Zobel-Rodriguez, San Fernando

Bir konser veya spor etkinliğinden sonra kapılar açıldığında kaldırımda ızgara soğanları olan sokak köpekleri. Kaldırımda elote. Bu çok la
Jen Johnson, Silver Lake

Tüm hayatım boyunca burada yaşadım ve hiçbir şey La'nın Hollywood Bowl'dan ayrılan kalabalıklarla savaşırken Highland'daki sokak satıcıları tarafından ızgara kokusu gibi bir şey söylemiyor.
Craig Woolson, şehir ortası

Gerçekten iyi bir taco standından gelen et sisi büyülü.
Andrea Lucan, Eagle Rock

See's Condies Fabrikasından Çikolata Wafting

La Cienega'daki See's Condies Fabrikası. Trafiğin ne kadar kötü olduğu umrumda değil: Yemek pişirirken La Cienega'ya gitmek – oh, Tanrım.
Carole Smith, South Bay

Ne zaman çikolata kokusu alsam, bana her Perşembe LA'ya ilk taşındığımda Inglewood Sears'ta çalışmaya gideceğimi hatırlatıyor, çikolata kokusu La Cienega Bulvarı'ndaki See's Condies Fabrikası'ndan kurtulacaktı. .
William Barnes, Sunnyvale

In-N-Out'un aroması

28 yaşındayım ve hayatım boyunca Los Angeles'ta yaşadım. Yeterince komik, bu makaleyi okurken düşündüğüm ilk şeyler gıda yerlerdi-In-N-Out bunlardan biri. LA'nın her yerinde In-N-Outs var ve bir tane yakın sürerken yemekleri kilometrelerce uzakta koklayabilirsiniz. Hamburger ve patates kızartmasının güzel kokusu asla yaşlanmayacak. In-N-Out'un yanı sıra, taco standları da dahil olmak üzere sokak yemeklerimizle tanınıyoruz. LA'nın hemen her köşesinde birden fazla taco standı bulabilirsiniz ve kokular şaşırtıcı.
Michelle Garcia, Kuzey Hollywood

Plajın kokularını solumak

Plaj. Tuzlu deniz suyu koklamak ve deniz yosunu kurutmak beni yaşamaya değer bir hayat yaşıyormuş gibi hissettiriyor. Güneş kremi, sosisli sandviç, kızarmış yiyecekler, yabani ot dumanı, yanan adaçayı ve nag şampiyon tütsü. (Tamam, sanırım özellikle Venedik Beach tahtasını hayal ediyorum.)
Monica Cereseto, Los Feliz

Her türlü hindistancevizi kokusu beni sahilde 70'lerin yazlarına geri götürüyor, dalgaları, bikinileri ve mümkün olduğunca bronzlaşmak için kendimize katlandığımız SPF sıfır bronzlaşma yağı çarpıyor.
Mary Alice McLoughlin, Lakewood

Santa Monica'da Sabah Erken Sabah Deniz Katmanı Serin, Nemli, Puslu, Foggy. Santa Monica iskelesi altında yürürken deneyimlenen cesur nemli kokular. Santa Monica çiftçileri pazarları: taze yiyecekler, taze meyveler ve pişmiş ürünler.
Andrew Liberman, Santa Monica

Taze, tuzlu okyanus esinti ile güneş koruyucu.
Brianna Sun, Boston

SoCal Dağları'ndaki yerli bitkilerin kokusunda

Yerli bitkilerin ve kır çiçeklerinin bilgeli, narenciye, Cedary zengin kokusunu seviyorum. Eteklerine veya kanyonlara herhangi bir yolculuk ve ben hemen San Gabriel Dağları çevresinde traipping geçiren çocukluğuma geri getirildim. Şimdi, bir yetişkin olarak, ön bahçemdeki bu ortamları yeniden yaratmaya çalışıyorum ve sabah ilkbaharın ortasına kadar evden ayrılırken benimle buluşmayı seviyorum.
Hillary Larsen, Kuzey Hollywood

Yürüyüş parkurlarımızdaki doğal bilge benim en sevdiğim koku. Seyahat etmekten döndüğümde, her zaman fark ettiğim ilk şey.
Kate Peeler, San Fernando Vadisi

Pasadena'daki Arroyo. Hem vahşi hem de şehir, bu yüzden yağmurdan sonraki kışın beton ve tatlı su öfkesi ile birleştirilmiş zengin chaparral, kir, meşe ve adaçayı bir kombinasyonu var.
Pamela Strugar, Pasadena

Chaparral'ın kokusunu seviyorum. Sıcak bir yaz gününde güzel. İlk yağmurdan hemen sonra daha da iyi. En sevdiğim yer San Gabriel Dağları'nda herhangi bir iz. Kanyonların üstünde, ancak hala yüksek ormanların altında, güney yamaçlarında. Bu yerler Chaparral kokulara daldığınız yerdir.
Mary Anne Steinberger, Tujunga

Gül Geçit Töreni ve Diğer Çiçek Redolence

Gül Geçit Töreninin evi olan Pasadena'da büyüyerek, Ocak ayının ilkini tüm zamanların en sevdiğim kokularından biriyle ilişkilendiriyorum: güller. Gül geçit törenini izlemek için Colorado Bulvarı'na doğru yürüdüğünü ve şamandıralarda kullanılan güllerin ve çeşitli çiçek ve bitkilerin kokusu ile büyülenmeyi sevgiyle hatırlıyorum. Kesinlikle bir üst koku bellek.
Olga Espinoza, Pasadena

Gece çiçek açan Yasemin. Bana 20'li yaşların başlarında LA Times'ın Glendale bölümü ile bir işe başlamak için yerli LA'ime ilk kez döndüğümü hatırlatıyor. Dünyanın neresindeyim, bu harika kokuyu kokladığımda, beni doğrudan Los Angeles'a ve hayatımda harika bir zamana götürüyor.
Stephanie O'Neill, West Sonoma County

Yasemin gece yay havasını parfüm. Çiftçiler pazar çiçekleri. Mahallem, Laurel Kanyonu tepelerinde – çok çeşitli ağaçlar var ve hepsi farklı zamanlarda çiçek açıyor, bu yüzden her zaman harika kokan bir şey var.
Ashley Davis, Studio City

Yasemin kokusu sıcak bir akşam çiçek açar, yerel Filipin fırında taze pişmiş pandesal kokusu ve Halvah'ın zengin idrisini ve Ermeni köşe mağazasında baharatlar.
Michelle Bednash, Santa Barbara

Melek trompetler, gece çiçek açan yasemin, bir komşunun bahçesinden yasak tutku meyvesi, okyanus havası sedir cipsleri ve malç ile karıştırıldı.
Aram Atamian, şehir ortası

Franklin'den North Hollywood, Los Angeles'ın büyük çiçek kokusu merkezlerinden biridir ve erken bir baharla kutsanmış olduğumuz ve doğum günüm Şubat ayında olduğu için, kışın çıkan yeniden doğuş hissi her iki çiçek sayesinde çok daha uygundur ve karşılık gelen kokuları. Bir noir'deymişim gibi bir sebepten dolayı beni hissettiriyor. Ama daha mutlu.
Robert Biegler, Hollywood

Rose Bowl'daki golf sahasında taze kesilmiş çim olması gerekirdi. Gençliğimde Bruin oyunlarına gitmek – bu koku sonbahar sezonunun başlangıcını gösterdi. Bir diğeri, toptan meyve pazarının yakınındaki eski demiryolu raylarında Oregon'dan gelen yeni kesilmiş Noel ağaçları olacaktı. Şimdi gittiler ama sokak tacoları, toz çikolatalı süt ve sokak köpekleri ile karıştırılmış taze kesilmiş ağaçların kokusu asla çoğaltılamayacak bir şey.
Michael Adame, Tucson

(Mark Boster / The Times For)

Havada okaliptüs

Pasadena'da sabahın erken saatlerinde, parlak güneş, serin hava, cıvıl cıvıl kuşlar ve arka plandaki dağlar ile bu küçük okaliptüs kokusu bütün günü taze ve heyecan verici hale getirdi. Bu güne LAX'e indiğim ve jet yakıtı ve araba egzozunun üzerine bir okaliptüs sürdüğümde, sadece “Adamım, evde olmak güzel”.
Stefan McDonough, Boston

Okaliptüs, 70'lerde UCLA'da sınıfa yürürken.
Phil Hermanson, Lincoln, Kaliforniya.

Occidental College'da okaliptüs ağaçları.
Betsy Reifsnider, Sacramento

Parfümler ve ot

Rodeo Drive'da parfümlü kadınları geçerek yürümek.
Kenneth Lahn, New York City

LA'daki herkes aynı kokuyu giyiyor ve aynı mengeneyi paylaşıyor, La Le Labo'nun Santal 33 ve esrar dumanının gayri resmi kokusunu yapıyor.
Kelly Gerner, Altadena

Tacos (gerçekten herhangi bir sokak satıcısı), gece çiçek açan Yasemin/Narenciye Ağacı Blooms, Weed – Buradan çıktığımda [Hollywood Burbank] Havaalanı genellikle koklayabildiğim ve “ev” olduğumu ve okyanus olduğumu bildiğim ilk şey.
Delaine Ureno, Alhambra

Koku Kütüphanesi'nde bir kitap açma

En çok sörf yapmaktan hoşlandığım kabul edilebilir aroma tsunami şehir merkezinde Los Angeles Merkez Kütüphanesi. Bookbinding ve pulpy kağıt buketi en sarhoş edici bir nefes almayı sağlar. Swoon'a layık eski kitapların kokusuna ek olarak, son teknoloji ürünü tasarım, imalat zenginliğine erişim sağlayan Octavia Butler laboratuvarında uzun zamandır uzaklaşan 3D yazıcılardan bir yanma filament ipucunu da tespit edebilirsiniz. ve hikaye anlatımı teknolojileri. Bir koku içinde. Snuffe ve bu merak ve keşif duygusunun proboscis'inize hoş bir şekilde Waft'a izin verin.
Tommy Bui, Pacoima

Katran çukurlarında tarih öncesi parfüm

8 yaşına kadar Santa Monica'da yaşadım ve La Brea katran çukurlarının kokusunu sevdim. Katran ve küflü, gözlem çukurlarının dünyevi kokusu, bir oyun ve keşif günü anlamına geliyordu. Müzeyi çevreleyen yeşil tepeleri yuvarlamak ve bilim adamlarının yeni keşfedilen fosilleri fırçalamasını izlemek için harika anılarım var.
Alexis Weaver, Santa Barbara

Bir buket yeasty lezzetleri

Phoenix Bakery'ye yürümek ve tatlı hamur işlerini koklamak her zaman bir zevktir.
Monica Delgadillo, Whittier

Budweiser bira fabrikası 5 otoyol harika kokuyor. Ve birayı bile sevmiyorum.
Laurel Thurston, San Fernando Vadisi