Los Angeles'ta bilardoya yeniden marka kazandıran eşcinsel Z kuşağı kadınlarıyla tanışın

Arda

Global Mod
Global Mod
2023 yazında, şehre yeni gelen Alix Max, ağzında sigarayla Silver Lake'teki 4100 Bar'ın verandasında bilardo oynuyordu. Oldukça da iyiydiler; onları pratik gruplarına katan iki müdavim Andrea Lorell ve Julianne Fox'un dikkatini çekecek kadar iyiydiler. Teklifleri basitti: “Bir grup sohbetimiz var, birlikte oynuyoruz ve daha iyi oluyoruz. Amaç bilardoda erkekleri yenmek.”

Bu, klasik bilardo filmi “The Hustler”dan alınabilecek bir olay örgüsüdür.: Gelecek vaat eden bir havuz dehası olan James Dean-cool şehre gelir ve dalış barı havuzunun yeşil keçeli dünyası tarafından baştan çıkarılır – istekli bir havuz köpekbalığının kül tablası üzerinde buluşması sevimli. Max'in gruba tanıttığı çok sevilen bir slogan: “Havuz, mavi yakalıların golfüdür.”

Bilardo gecesi, resimdeki Andrea Lorell'den sonra doğdu ve diğer oyuncular, diğer barlarda sporla ilgili düşmanlık yaşamaya devam etti.

(Robert Gauthier / Los Angeles Times)

“STEM'de Kadınlar” başlıklı bir grup sohbeti olarak başlayan bilardo oynama grubu, havuz amatörlerinden, genellikle Julianne'in 4100 Bar'da “sarhoş bir şekilde tanıştığı” ve bilardoya ilgisi giderek artan genç kadınlardan oluşuyordu. Çok geçmeden grup sohbeti bir turnuva serisine ve topluluğa dönüştü: “Lütfen Kibar Olun.” Bilardo kumarbazlar, dolandırıcılar ve askıda kalanlar için bir eğlence olarak biliniyorsa, 4100 Bar'da iki haftada bir düzenlenen kadın merkezli bilardo turnuvası samimi ve destekleyici bir alternatif sunuyor. Fox, “Amacın mutlaka topluluk oluşturmak olup olmadığını bilmiyorum ama bu doğal bir yan üründü” diyor. Turnuva, kadınların bilardo antrenmanı yaptığı, bahşiş takas ettiği ve teşvik edici bir ortamda rekabet ettiği bir parti ve yarışmadır. Dalış bar havuzunun dikenli, erkek egemen dünyasına bir panzehir olarak yaratıldı – bar müdavimleriyle çekişen çim savaşları olmadan tüm neşe.

Julianne Fox skoru hesaplıyor.

Kurucular Lorell ve Fox, Nisan 2023'te 4100 Bar'da bilardo oynamaya başladılar ve oyuna olan karşılıklı açlıklarıyla birbirlerine bağlandılar. Tek çocuk olarak büyüyen Lorell, teyzesinin bilardo masasında saatlerce oynayarak geçirdi. Bir yetişkin olarak, çalışmak için ülkeyi dolaştı ve “iyi bir yer bulmak” için her zaman bilardo salonlarını aradı. O zamandan beri bir lige katıldı ve hatta takımının Sportmenlik Ödülü'nü kazandığı Las Vegas'taki bir turnuvada oynadı. Onu nakavt eden takım bir sonraki turda diskalifiye edildi. Verandada melodramı o kadar eğlenceli bir şekilde detaylandırıyor ki oyuna olan sevgisi bulaşıcı, hatta neredeyse romantik.

Kurucu ortak Andrea Lorell, “Birbirlerine tezahürat yapan ve birbirlerinin iyileştiğini gören bir topluluk bu” diyor.

Yakın zamana kadar Lorell, yatağının yanında bilardo masası bulunan darmadağın bir stüdyo dairede yaşıyordu. Havuz köpekbalığı olmanın hayalindeki iş olduğu konusunda şaka yapıyor. Elinde sigarasıyla gülerek, “Önemli maçlardan önce kendime moral veren küçük bir konuşma yapıyorum: 'Sen dünyanın en iyi bilardo oyuncususun'” diyor. Ona göre, “Lütfen Nazik Olun”un amacı havuzu genç kadınlar için ulaşılabilir kılmaktır: “Bu, birbirini destekleyen ve birbirlerinin iyiye gittiğini gören bir topluluk. İnsanların öğrenmesini hızlandırır.”

Kurucu ortaklardan Julianne Fox, turnuvanın aynı zamanda bir atölye çalışması olarak da yürütüldüğünü söylüyor: “Daha önce hiç bilardo topu atmadıysanız, gelin. Mecazi ya da gerçek anlamda elinizi tutacağız.” Hala böyle olsa bile mesele oğlanları göstermek değil. Fox, “Bence kızlarınızla birlikte oynayarak oyunu öğrenmenin daha da eğlenceli olduğunu düşünüyorum” diyor. Yarışmanın iyi huylu enerjisini vurgulayarak, “Kazanmak istiyorum ama aynı zamanda rakibimin de eğlenmesini istiyorum” diye ekliyor.

Los Angeles'taki bilardo masaları düşmanca yerler olabilir. “Kore Mahallesi'nde rastgele bir bara gireceğim, orada bir bilardo masası var ve bir grup yaşlı adam oynuyor. İçeri giriyorsunuz ve bu konuda kötü olacağınızı varsayıyorlar” diyor Max.

Lorell şunu ekliyor: “Ya sana ipuçları veriyorlar ya da seni kontrol ediyorlar, bu yüzden rahatsız edici.”

Oyuncular, “Lütfen Nazik Olun” turnuvalarında iyi huylu bir enerjinin olduğunu söylüyor.

Bir başka “Lütfen Nazik Olun” oyuncusu Molly Sievert de bilardo oynarken cinsiyetçiliğe maruz kaldı. İnsanların onun havuza olan ilgisinin bir babayı veya erkek arkadaşını etkilemek istemesinden kaynaklandığını varsaydığını açıklıyor. 21 yaşında şehirlerdeki barlarda bilardo oynamaya başladı ve hâlâ erkeklerin kadın bilardo oyuncularına karşı gelişigüzel küçümsemeleri karşısında şaşkına dönüyor. “Erkekler savunma atışlarım konusunda bana asla iltifat etmedi çünkü bunun bir kaza olduğunu düşünüyorlar” diyor. Kaçınılmaz olarak Sievert'e yenildiklerinde, bunu rakiplerinin yetenekleri yerine kötü bir vuruşa bırakıyorlar. İlk turnuvasını “Lütfen Nazik Olun”da kazandı ve o zamandan beri sık sık yarışan biri oldu. 4100 Bar'ın müdavimlerini gururla eleştiren biri; insanların onun isteka çubuğuna doğru yürüdüğünü, atışlarını fırlattığını ve özür dilemediğini söylüyor. “İçimde her zaman şöyle bir şey var: Bunu bir erkeğe yapar mısın?”

Sievert, kadınların doğal olarak bilardoya yöneldiği kişisel bir teoriyi açıklıyor. Her şeyden önce bu, kişinin kendi koşullarını belirlemesi, şansını denemesi ve kendi şansını yaratması gereken bir oyundur. Bu, kadınlığın doğasında var olan türden tehlikeler ve önsezilerdir. Molly, kabadayılığın oyuna hizmet etmediğini savunuyor. “Erkekler 'Ben şut atabilirim' diyecek. Ben bir şut yapıcıyım.' Birçok kadın 'Yan cepleri ve tuhaf açıları seviyorum' diyor. Uzun masa çekimlerini sevmiyorum. Gerçekten vurmayı sevmiyorum. Tüm topların etkileşimi hakkında düşünmeyi seviyorum.

Komedyen ve bilardo oyuncusu April Clark, Los Angeles'taki bilardo masalarındaki düşmanlığı kıtlık sorununa bağlıyor. “Bilardo oynamaya ilk başladığımda New York'ta yaşıyordum; Bilardo masası olan bir sürü bar vardı.” Clark'a göre oyunun çekiciliği, havuzun davet ettiği yabancılarla spontane karşılaşmalar. Clark, masalar ne kadar azsa ekosistemin o kadar kötü, ortamın da o kadar kötü olduğunu savunuyor.

Jaden Levinson (solda) ve Taylor Garcia aksiyonu izliyor.

Bilardo salonlarının morglara benzediği sıklıkla dile getirilir; 4100 Bar'ın içindeki loş ışıklı mavi keçeli masa da bir istisna değil. Rakipler transa benzer bir durumda, bir strateji kuruyorlar. Bilardo turnuvaları genellikle bar sabah saat 2'de kapanana kadar devam eder. Oyuncular sosyalleşmek, içki satın almak ve birbirlerinin oyunlarını izlemek için mola verirler.

“Lütfen Nazik Olun”un başarısının bir kısmı, 4100 Bar'ın yakın zamanda yaşadığı rönesansa bağlıdır; bu rönesans, bir mahalle dalışından Silver Lake gece hayatı kurumuna dönüşmüştür. Tiktok. 4100 Bar'da sekiz yıldır barmenlik yapan Mouse, barın yükselişinin 2020'de, COVID kısıtlamaları sırasında açık havada içki içmek için popüler bir yer haline gelmesiyle başladığını açıklıyor.

Her seviyeden katılımcı kabul edilir; hatta daha önce hiç bilardo topu atmamış olanlar bile.

Artık, internet ünlüleri için büyüleyici derecede kalitesiz bir oyun alanı olarak yeni bir üne sahip olan 4100 Bar'da hafta sonu bir ünlüyle karşılaşmak alışılmadık bir durum değil. Mouse, TikTok sayesinde barın Avrupa ve Japonya'da bir kült haline geldiğini ve turistlerin avokado yeşili duvarın önünde fotoğraf çekilmek için bara akın ettiğini açıklıyor. “Yabancılar buraya sırf 4100 tabelasıyla fotoğraf çektirmek için geliyorlar, sipariş bile vermiyorlar” diyor. “İnsanlar gelip fotoğraf kabinine 100 dolar harcıyorlar ama içecek bile alamıyorlar.” Duvarın, Charli XCX'in “Brat” albümündeki artık meşhur olan neon yeşili tonuna çok benzediğini belirtiyor.

Lorell için dalış çubuğu üçüncü bir alan olarak var. “Yedi günün dördünü aynı insanları görerek geçiriyorsanız, bu noktada sadece bar arkadaşı değilsiniz; siz seçilmiş ailesiniz.”

Diana Brennan oyun alanını değerlendiriyor.

Erewhon'un genişlemesiyle 4100 Bar'ın önümüzdeki yıl kapanabileceği yönünde söylentiler dolaşıyor. Fox, “Ölü bedenimin üzerinde” diye haykırıyor.

Lorell ve Fox, “Lütfen Nazik Olun”un geleceği için havuz seven topluluğun daha da gelişmesini umuyor. Fox, “Her şeyin başladığı yer burası olduğundan, normal bir barda denemekten korkan kadınlarla ve ikili olmayan insanlarla bilardo öğrenmeyi hedeflediği için yeni başlayanlara yönelik bir etkinliği sağlamlaştırmayı çok isteriz” diyor. Gülümseyerek, “Birliklerimizi eğitmeye ve Los Angeles'taki her masayı yönetmeye devam etmeyi umuyoruz” diye ekliyor.

“The Hustler”ın baş kahramanı Hızlı Eddie Felson tarafından söylenen çok sevilen bir bilardo atasözü var: “Beni yensen bile, ben hala en iyisiyim.” Fox, bu alıntının kendisinin bilardoya yönelik tutumuyla örtüşmediğini düşünüyor. “Andrea'nın her zaman biri onu yendiğinde söylediği bir şey var: 'Kaybedenlere kaybetmem. Yani her şeyi kazansan iyi olur.'”