Padel, LA mahkemelerine sıçrayan yeni raket sporu

Arda

Global Mod
Global Mod
Top havada açılır ve mavi gökyüzüne doğru sürüklenerek bir ark içine yükselir, sonra bir düşmek Jon Guerra'nın arkasındaki cam duvarda. Dışarı.

“Salınım çok zor,” diyor Guerra bana.

Antrenör Jon tarafından giden Guerra, ağ boyunca bana ve Little Ermenistan'daki Sunset Boulevard'ın hemen dışında bir hideaway olan Padel Court'larda diğer üç öğrenciye loblar gönderiyor. Temsil edilmiş cam duvarlarla çevrili tenis benzeri bir mahkemede köpük kürek raketleriyle oynanan bir raket sporu olan Padel'i öğreniyoruz. Ve oldukça zor olduğunu kanıtlıyor.

“Topa doğru gitme, sana zıplamasına izin ver,” diyor Guerra, bir top boomerang'tan sonra duvardan bana doğru ve tamamen özlüyorum.

Antrenör Jon Guerra, Padel Courts'ın baş antrenörü.

(Chiara Alexa / The Times için)

1960'larda Meksika'da başlayan bir spor olan Padel, Avrupa ve Güney Amerika'da zaten patladı ve hayranlar, Los Angeles'ta sürekli çekiş kazandığını umuyorlar, yeni Padel Centes, Westfield Century City'de padel, Sherman Oaks'taki Pura Padel La ve Carsman'da Pura Padel La Cars'da La Galaxy La. Bu yaz, LA gayrimenkul geliştiricisi Steve Shpilsky tarafından kurulan Los Angeles Padel Club, Culver City'deki restore edilmiş bir Hollywood dönemi konağında bir Padel Clubhouse açacak. Daha sonra, kapalı bir padel ve pickleball kulübü olan Padel Kralı, San Pedro'nun West Harbor gelişimine katılacak.

Sporu denediğim Padel Courts, Thumbelina büyüklüğünde bir ülke kulübüne benziyor. Rahat bir vibe var-kulüp binasında bir şömine ve üzerinde yaratıcısının “Igor” albümü Tyler ile, tripofobi indükleyen fiberglas ve foam padel raketleriyle dolu bir duvarın yanında bir plak çalar var.

2023'te ABD'de 13 numaraya ulaşan Guerra, Padel ve Tenis arasındaki farkı açıklayarak günün kliniğine başladı – bariz olanı mahkemeyi çevreleyen oynanabilir duvarlar. Ya voleybolu yapabilir, bir sıçrama oynayabilir veya topun vurmadan önce temperli cam duvarlardan çıkmasına izin verebilirsiniz. Geri dönüşünüz önce duvara çarparsa, çıktı.

Bulanık top bir tenis topuna benziyor, ancak biraz daha düşük bir psi var, yani biraz daha düz ve daha az kabarık. Servisler elden ve aslar yavaş, yan camdan bir açıda sıçrayan karmaşık bir şekilde yerleştirilmiş çekimlerdir. Bu bir hata oyunu, Guerra öğrencilerine söyler – rakibinizin geri dönemeyecekleri bir atış yapmanıza izin verecek şekilde bir topu yanlış kaydetmesini bekliyorsunuz.

Padel topları bir tenis topundan biraz daha düşük bir PSI'ya sahiptir, yani biraz daha düz ve daha az kabarıktır.

Ve önemli bir kural var: Padel iki katına çıkıyor. Her zaman. Oyunun çoğu birlikte strateji oluşturmayı içerir.

“Eşinizle birlikte hareket et,” diyor Guerra, voleybolu bizim için ağın önüne doğru top gönderirken. “Ortaklar birlikte voleybolu ve taban çizgisine geri dönüyorlar.”

Lisede rekabetçi bir şekilde tenis oynadım – pek iyi değil, ama bazı maçlarda kendimi tuttum. Ama bu gün herhangi bir iyi çekim yapmak için mücadele ediyorum. Oyun güçten biraz daha yavaş, dikkatli loblara daha bağımlı hissediyor; Squash muhtemelen Padel'in en yakın akrabası olsa da, bana biraz bilardo hatırlatıyor.

Guerra, vücudumu bir tenis salınımının açık vuruşuna mantıksız hissettiren kapalı bir konuma dönüştürmemi söylüyor. Padel salıncakları kısa ve hassastır – ve son derece gariptir. İnternete geri döndüğümde aptal göründüğümü biliyorum.

Guerra, klinikten sonra kulüp binasında bana daha sonra bana “Ülke kulübünde oynamaya başladıkları tenis deneyimi olan tenis deneyimi olan arkadaşlarım var. “Her şey ne kadar unutabileceğinize bağlı.”

Padel 1969'da Meksika'nın Acapulco kentinde başladı.

Spor 1969'da Meksikalı işadamı Enrique Corcuera'nın Acapulco'daki tatil evinde squash mahkemesini değiştirdiği zaman başladı. Başlangıçta “Paddle Corcuera” oyunu seçti.

1974'te Corcuera'nın arkadaşı Alfonso de Hohenlohe-Langenburg, Ava Gardner ve Kim Novak ile çıkan İspanyol prens ve otelci, oyunu Marbella, İspanya'daki Tony Marbella Club Hotel'e ithal etti. Dörtlü doğası nedeniyle hızla bir ülke kulübü sporu olarak yayıldı – birçoğu arkadaşlık kalitesini golfe benzetiyor. Bugün, İspanya'nın 16.000'den fazla Padel mahkemesine sahip ve bu da onu futbolun arkasındaki ülkede en çok oynanan ikinci spor haline getiriyor.

Ülke kulüp köklerine rağmen Padel rekabetçi. Pickleball'dan daha dinamik ve öğrenme eğrisi biraz daha dik. Sonunda diğer tarafa bir backhand yumrukladığımda, birkaç deneme oldu. Ben muzaffer hissediyorum. Bir sonraki voleybol, raketimden ve cam duvarın tabanının hemen önündeki iniş yaparak rakibimin geri dönmesini zorlaştırıyor.

“Mükemmel atış,” diyor Guerra. Çok memnunum. Takım arkadaşım ve ben Agustin Tapia ve Arturo Coello (dünyadaki 1 oyuncu) gibi kutlamak için raketlere dokunuyoruz.

Padel, Guerra'nın olduğu kadar Arjantin'in yanı sıra İspanya'da hala popülerdir, ancak eyaletlerde artmaktadır. 2019'da ABD'de 20'den az mahkeme vardı – şimdi yaklaşık 500 tane var. Houston ve Miami yatak yatağı. Floridian rapçi Daddy Yankee 10by20 Padel Kulübü'nü açtı (mahkemeler 10 metre genişliğindedir) ve profesyonel bir ekibe, Orlando Florida keçisine sahiptir.

LA alımda biraz daha yavaş ama Padel'in popülaritesi arttıkça bu değişeceğinden emin. Çoğunlukla uluslararası sıralı İspanyol ve Arjantinli oyunculardan oluşan Amerikan Pisti Pro Padel Ligi'nde (PPL) Los Angeles Beat adlı profesyonel bir ekip var. Ve Los Angeles Padel Club'ın yeni Culver City konumu, Batı Kıyısı'ndaki İlk Gençlik Geliştirme Akademisi'nin evi olacak.

“Los Angeles, güçlü tenis ve raket spor mirası, ideal hava, uluslararası topluluk ve sağlık ve sosyal etkileşimlere vurgu yapan Padel için dünyanın en önemli şehirlerinden biri olarak iddiasını paylaşmak için mükemmel malzemelere sahiptir” diyor Los Angeles Beat'in ortak sahibi Los Angeles Beat.

Yine de, Padel'in pickleball yolunu takip edeceği fikri tartışmalı. Spor, şehirdeki birçok belediye mahkemesinde ücretsiz olarak oynanabilecek tenis ve pickleball ile aynı erişilebilirliğe sahip değildir. Padel Courts'da zaman saatte 100 $ 'dır (dört yolla bölündüğünde çok kötü değildir) ve yaklaşık bir hafta önceden ayrılmalıdır.

Yine de Guerra büyük bir söz görüyor. “Pickleball ile hissediyorum, milyarder haline gelen bir girişimci gördüğünüzde olduğu gibi” diyor. “Acele etmek için mücadele etmesi gereken 20 yılı görmüyorsun.”

Padel'in 2028 LA Olimpiyatları için rekabetçi bir spor olabileceğine dair konuştu, ancak bu çaba kısaldı (bu bir gösteri sporu olacak). Yine de, Brisbane, Avustralya'daki 2032 Yaz Olimpiyatları için kabul edileceği umudu var.

En önemlisi, Padel zorlu ve eğlencelidir. Bir demo sırasında, eşim ve ben birkaç güzel çekim yapıyor ve bir oluğa giriyoruz. Beni bile şaşırtacak bir şekilde bir mikoka iade ediyorum. Bir ter çalışıyorum. Ve biraz ilerleme kaydettiğimi hissediyorum.

Belki eski bir tenis oyuncusu yeni padel hileleri öğrenebilir. Guerra raketini bana gösteriyor ve memnun görünüyor. “Korkuyu ne kadar erken kaybederseniz ve unutursanız ve nasıl göründüğünüzün daha az farkındalarsanız, ne kadar çok aptal hissetmeyi bırakırsanız, o kadar iyi” diyor.