Şef ve yemek kitabı yazarı Molly Baz ile Los Angeles'ta Pazar Eğlencesi

Arda

Global Mod
Global Mod
Molly Baz şans eseri Los Angeles'a geldi. Mart 2020'de hükümet yetkilileri COVID nedeniyle evde kalma emri çıkardığında ailesiyle birlikte Los Angeles'ta tatil yapıyordu. New York'taki kalabalık apartmanına geri dönerken kendini rahat hissetmiyordu.

Sunday Funday'de Los Angeles'lılar bize şehirdeki ideal Pazar günlerini teker teker anlatıyor. Hafta sonları nereye gideceğiniz, ne yiyeceğiniz ve hayattan nasıl keyif alacağınız konusunda fikir ve ilham bulun.

Yemek tarifi geliştiricisi, yemek uzmanı ve “Cook This Book” ve son olarak “More Is More” adlı yemek kitaplarının yazarı Baz, “Böylece burada kalış süremi uzattım ve eve hiç gitmedik” diyor.

Baz ve kreatif direktör ve mekan tasarımcısı olan eşi Ben Willett, 6 aylık oğulları Gio ve sosisli köpekleri Tuna ile birlikte o zamandan beri Altadena'daki evlerinde yaşıyorlar. Mülkleri 40'a yakın palmiye ağacıyla süslenmiş ve bu da Baz için önemli bir satış noktası. Los Angeles'ta yaşamanın en çok neyi sevdiği sorulduğunda şöyle diyor: “Bu çok klişe ama ben palmiye ağaçlarını çok seviyorum. Palmiye ağaçları benim için her zaman tatilin sembolü olmuştur, bu yüzden artık tatil hissi veren bir yerde yaşayacağım. Şehirde olmama rağmen ne zaman palmiye ağacı görsem 'Takıyoruz' diyorum. ”

Ayoh (“A-yo” olarak telaffuz edilir) adlı bir mayonez markası olan son projesi, kısmen Los Angeles'a taşınmasından ilham alıyor. Pandemi sırasında “The Sandwich Universe” adlı bir podcast'e ev sahipliği yaptı ve tonlarca sandviç yaptı. Kendi sosunu yapmak için sık sık mayonezini Marconi'nin sıcak giardiniera lezzetiyle karıştırırdı ve bu da ampul anını ateşledi.

“Bu tam olarak sandviçlerin ihtiyacı olan şey” diye düşündüm ve sonra bu, çok dokulu, gerçekten ilginç, lezzetli sando sosları yapmak için mayoneze tanıtabileceğim diğer tüm lezzet profillerine zihnimi açtı. Onları arıyorum,” diyor Baz.

Ayoh'un lansmanından sadece birkaç gün önce, ideal Pazar gününü Los Angeles'ta nasıl geçireceğini öğrenmek için Baz'la buluştuk. Menüde Altadena'da yürüyüş yapmak, Bub ve Büyükanne'de sandviç yemek ve Japonya'daki bir Japon pazarından taze balık satın almak yer alıyor. Ev yapımı suşi için San Gabriel.

08:30: Yatağa sokulur

İdeal dünyamda bebeğim ve ben sabah 8:30'a kadar uyuyoruz, bu da bizim için uyuyor. Bebek ve ben kucaklaşacağız ve onu yatakta emzireceğim. Daha sonra kocamın mutfağa gitmesini ve bana ilk kahvemi (fıstıklı sütlü kapuçino) yapmasını ve yatağıma getirmesini sağlardım. Dışarı çıkıp dünyanın geri kalanıyla yüzleşmeden önce bebek ve sosisli köpek Tuna ile yatakta 45 dakika ila bir saat kadar takılırdık.

09:30: Mahallede yürüyüş veya yürüyüş

Aslında kahvaltı yapmıyorum, o yüzden yapacağımız bir sonraki şey mahallede yürüyüşe çıkmak. Etrafta bazen yaptığımız pek çok yürüyüş var ama her zaman hafta sonları ve bazen de hafta içi sabah yürüyüşleri yapmaya çalışıyoruz, böylece sadece gözümüze güneş ışığı girsin. ben giderim Eaton Kanyonu çok fazla. Cobb Malikanesi aynı zamanda gerçekten hoş bir şey. Eğer gerçekten hırslı hissediyorsak bu yürüyüşlerden birini yapacağız.

10:45: Kahvaltı zamanı

Muhtemelen şimdiye kadar aç olurdum, o yüzden giderdik Bub ve büyükanneninBirkaç hafta önce lansman partimi orada yaptım. Ben sandviç meraklısıyım ve neredeyse sadece sandviç satıyorlar. Ayrıca büyük, rahat kabin hislerini seviyorum. Bir standta takılmayı ve bir restoranda uzun süre oturmayı seviyorum. Genellikle gece restoranlarında stantlar bulursunuz Houston'ınHayatımın çoğunu geçirdiğim başka bir yer ama Bub's sabah kabini seçeneği sunuyor, bu yüzden gerçekten hoşuma gidiyor.

Kahvaltı sandviçi sipariş ederdik. Soğan Kahvaltısı adı verilen ev yapımı börek çöreğinin üzerinde gerçekten lezzetli çırpılmış yumurta, soğan ve peynir var. Gerçekten aşırı basit bir kahvaltı sandviçi gibi ama çok güzel. Ekmek çok yumuşak ve yumurtalar çok esnek.

13:00: Kafein alımı

Uzun, oyalanan Bub anımızın ardından arabayla oraya giderdik. Kamkaten sevdiğim kahve dükkanı ve Bub'a yakın. Günün ikinci kahvemi alırdım, bu da onların Bulutlu ve Fıstık İhtimali içeceği olurdu. Lezzetli, tuzlu fıstık sütüne sahiptir ve hem sıcak hem de soğuk bir içecektir. İçine sıcak espresso damlatılmış soğuk bir süt gibi, bu yüzden onu içerken aynı anda hem sıcak hem de soğuğu deneyimlemeniz gerekiyor. Çok çılgın ve lezzetli.

14:00: Parkta beşik oynayın veya Huntington bahçelerine gidin

Yapacağım bir sonraki şey ya gitmek Dantelli Park kocamın ve bazı arkadaşlarımın oynadığı tahtalı bir kart oyunu olan cribbage oynamak. Parkta oturup birkaç saat beşik oynardık ya da bulmaca çözerdik. Bu da sevdiğim başka bir eğlence. Ya da giderdik Huntington bahçeleri. Seçimin ertesi günü siyasetten, haberlerden, kıyamet kaydırmasından, sosyal medyadan ve her şeyden boğulduğumu hissettiğimde oraya gittim. Telefonumu arabada unuttum ve orada evde ya da herhangi bir yerde soluduğumdan farklı bir hava soluduğumu hissettim. Huntington Gardens'ta o kadar çok bitki var ki havanın hissi ve kokusu farklı. Taze ve canlı hissettiriyor. Dengenizi sıfırlamak için gerçekten muhteşem bir yer.

16:00: Suşi için taze balık alın

Genellikle pazar günleri akşam yemeğine çıkmamaya çalışırız, o yüzden oradan şöyle bir yere giderim: Yama Suşi San Gabriel'de. Burası küçük bir Japon balık pazarı ve Japon bakkalları ve Tokyo'dan gelen gerçekten çok kaliteli suşilerin satıldığı bir balık tezgahı var. Balığı istediğiniz şekilde hazırlayacaklar, sonra onu eve götürüp suşi yapabilirsiniz. Yani benim ideal Pazar gecesi akşam yemeğim evde ev yapımı suşi eşliğinde suşi gecesi olurdu. Normalde somonlarını alıyoruz ve somon derisini saklıyoruz, böylece onu somon derili el ruloları için kıtırlaştırabilirim ki bu çok iyi.

16:45: Akşam yemeğinden önce biraz kestirin

Eve suşimizle gelirdik, sonra yaklaşık bir saat kestirirdik. Şekerlemeler Pazar günlerinin büyük bir bölümünü oluşturur. Biz çok uyuyanlarız. Sonra suşi yapmaya başlardık ve oturma odasında yere otururduk. Yemeklerimizin çoğunu yerde yiyoruz. Yere kapanmayı ve sehpamızda rahat olmayı seviyorum. Yemek yerken müzik çalmayı ve mum yakmayı severiz. Bir kadeh şarap içebiliriz. Sadece sohbet ederken çok rahat ve yumuşak. Akşam yemeği zamanlarının benimle ve kocamla bağlantı kurmak için gerçekten önemli anları olduğunu düşünüyorum çünkü hafta boyunca tüm gün çalışıyoruz, bu yüzden akşam yemeği zamanı bir nevi kutsaldır.

19:00: Dondurmalı sandviç ve TV ile rahatlayın

Daha sonra bebeğe banyo yaptırır ve akşam 7:30 civarında onu yatağına yatırırdık. Sonra kocam ve ben Oreo dondurmalı sandviç yerdik ve yatmadan önce televizyonda bir şeyler izlerdik. Şu anda “Bad Sisters”ı izliyoruz. Ve sonra ışıkların kapanması benim için akşam 21:15'te ideal olur, böylece ertesi güne 10 saat kadar kalmış olabilirim.