VTubers çoklu konserlerle LA'ya iniyor

Arda

Global Mod
Global Mod
Kou Mariya çalışmalarını ailesine göstermedi. Çünkü MARIYA, gerçek adı değil, ikili bir kimlik yaşıyor ve gizliliğini korumak için, sadece en kutsal sırdaşlar – ya da iş ortakları – gerçek kişiliğini bilebilir.

MARIYA, YouTube'daki 84.000'den fazla takipçisine, 90'ların geç bir pop şarkısını söylemek için sayısallaştırılmış kıyafetleri ve aksesuarları hakkında sohbet etmekten heyecan duyan samimi, çapkın bir vampir şarkıcısı. Yüz ifadelerini ve vücut hareketlerini çizilmiş figürle eşleştiren hareket yakalama teknolojisini kullanarak animasyonlu bir avatar olarak performans sergiliyor.

Mariya, günlerinin önemli bir bölümünü bu karikatür karakteri olarak harcıyor, bir kerede tamamen gerçekken tamamen gerçek. Sahnesi sanal olmasına rağmen profesyonel bir sanatçı. Bir odaya veya bir eve bir bakış yerine, çevresi tamamen çizilir – bir gün plajda ve bir sonraki süslü bir ofiste olabilir.

Bir vtuber-yani sanal YouTuber-Mariya, bir hareketin bir parçasıdır, biri Japon animasyonunda sütten kesilmiş olanların önderliğinde, şimdi fantezi dünya inşasını kişiselleştirilmiş ve kişisel hissettirmenin yollarını bulan. Video konferans yazılımı, ABD'deki konumu ile bağlanıyoruz ve Mariya anime formunda ortaya çıkıyor, gümüş beyaz saçları zaman zaman konuşurken sık sık yanıp sönen hoş oval gözlerini gizliyor. Sesi samimi ve sıcaktır ve güldüğünde veya bir noktayı vurgulaması gerektiğinde her zaman çok hafif bir üst sicile dalır. Aşık olduğu ilk anime'nin “Hız yarışçısı” olduğunu itiraf ettiğinde “çok kötü” yaşlanacağını gergin bir şekilde kıkırdar. İster vampir karakteri Mariya ile konuşsam da sanatçı asla net değildir.

Hollywood'da bir Perşembe gecesi konserine ev sahipliği yapan Kou Mariya, dostça bir Vampir Vtuber.

(Kou Mariya)

Bu hafta sonu Mariya, Hollywood'da diğer popüler Vtubers ile bir konsere ev sahipliği yapacak. Canlı müzisyenler olacak, ancak Vtubers sanal olacak. Mariya, kimliğini korumak için saha dışı bir yerden performans göstereceğini söylüyor.

Los Angeles'takiler, 4 Temmuz tatilinde bir VTuber kaza kursuna katılmak için birçok fırsata sahip olacaklar. Perşembe günü Mariya, sanal ve gerçek müzisyenler yapan ve Ironmouse, Twitch'te en çok abone olan flama olan boynuzlu, operasyonel bir iblis olan Ironmouse'a sahip bir performans olan Vermont Hollywood'da fantastik gerçeklik konserine ev sahipliği yapacak.

Daha da ana akım, Japon firması Hololive ile ilişkili bir dizi VTuber, Dodger Stadyumu'nu üst üste ikinci yıl istila edecek. Cumartesi akşamı Hololive Night, şirketin İngilizce konuşan üç yeteneklerinden üçü-Ninomae Ina'nis, Irys ve Koseki Bijou-neredeyse takıma tezahürat yapıyor, yedinci vuruş streçlerini söylüyor ve daha sonra sahada oyun sonrası bir dans partisi yönetecek. Özel bir etkinlik bileti, VTubers'ın oyun kartlarını içerecektir.

Cover Corp.'un bir bölümü olan Hololive, çeşitli bölümlerinde yaklaşık 90 aktif sanatçı ile dünyanın en büyük VTuber yetenek ajanslarından biridir. Şirketin ABD ofisi LA merkezli ve Dodgers ile olan ortaklığı, kısmen Megastar Shohei Ohtani sayesinde ekibin büyük bir Japon hayran kitlesine sahip olduğunu kabul etmektir. Cover CEO'su Motoaki Tanigo'nun daha geniş bir hedefi var ve bu da kitlelere Vtuber'ları daha da getirmek.

“İki neden var,” diyor Tanigo, bir çevirmen aracılığıyla, Cover'ın neden LA'yı kilit pazarlarından biri olarak hedeflediğini. Birincisi, şirketin hayran kitlesinin büyük bir kısmının LA bölgesinde bulunduğundan kaynaklandığını belirtti. İkincisi, vurgulamaktadır, özellikle video oyunu firmalarının ortaklık yapmayı umduğu video oyunları ile ilgilidir. “Los Angeles bölgesinde etkinlikler yapmak sadece kullanıcı katılımımız için önemli değil, aynı zamanda iş müşterilerimize güçlü bir takipçiye sahip olduğumuzu göstermek için harika bir fırsat.”

Yakın tarihli bir YouTube Kültürü ve Trendleri raporuna göre, Vtubers son üç yılda yılda 50 milyar YouTube görüntülemesi aldı. 300 sanal içerik oluşturucudan oluşan bir YouTube örneği, site genelinde 15 milyar görüntüleme sürdüğünü ve sadece ABD'den 1 milyar geldiğini buldu. Bu vtuberlerin neredeyse tamamı anime lore, kültür ve tonda derinlemesine batmıştır. Ve popüler erkek vtuber'lar olsa da, en ünlüsü kadınlara bakan. Örneğin Cover'ın kadrosu, dörtte üçten fazla kadın.

Geçen yılki etkinlikte Dodger Stadyumu skorbordundaki Hololive karakterleri. Hololive Night 5 Temmuz'da geri dönüyor.

(Cover Corp.)

“Miyazakiworld: Sanatta Yaşam” ın yazarı Susan Napier ve Japon kültüründe uzmanlaşmış Tufts Üniversitesi Profesörü Susan Napier. “Bu, muazzam miktarda yaratıcılığa ve yaratımınız üzerinde gerçek bir sahiplik duygusuna ve yaratılışınızla oynama ve birleşmenin bir yolu sağlar. İnsanlar hayranlardı ve yıllardır favori hikayeler, anime ve manga ile özdeşleşiyorlar. Bu bir bakıma çok eski bir fenomen. Sevdikleri bir fantezi dünyasına katılmak isteyen insanlar.”

Mariya, 2020 Küresel Pandemi'nin en kötü günlerinde VTuber olmaya karar verdiğini belirtiyor. “Herkes bilgisayarlarının önündeydi ve yalnızlık duygusu vardı” diyor. “Ve vtubers [had] O duygusu, 'Ben yalnız değilim. Sıkışmadım. Benim için bütün bir dünya var. ' Bunun büyük bir hayranı olarak, bunu kendim denemek istedim. Bunu bir kariyere dönüştürmeyi beklemiyordum, ama insanlar bir şekilde beni sevdi ve bununla devam edebileceğimi düşündüm. ”

Ve elbette, karakterine indi, saçlarında bir yarasa klipsli bir vampir ve açık göğüslü bir kokteyl sunucu tarzı kıyafeti nasıl yaptı? “Bu zor çünkü teknik olarak bir vampir doğdum,” diyor Mariya. “Korkutucu değiliz. Kapılara girmeden önce izin alıyoruz, bu birçok insandan daha iyi. Isırıyoruz. Bu tek dezavantaj.” Sağ.

Korkutucu değiliz. Kapılara girmeden önce izin istiyoruz, bu birçok insandan daha iyi. Isırıyoruz. Bu tek dezavantaj.
– Kou Mariya, Vampir Vtuber olduğu için

Japonya liderliğindeki VTTuber eğilimi salgından önce gelir. Şöhret kazanan ilk uygun sanal sanatçı, 2016 yılında Kizuna AI olarak yaygın olarak kabul edilmektedir, ancak VTubers diğer benzer gelişmelerle birlikte büyüdü. Örneğin, 2024'te Coachella'da sahne alan sanal konser sanatçısı Hatsune Miku'ya bakın. Vtubers da video oyunlarıyla yakından uyumludur ve genellikle hayranları için yayınlar. Oyun ortamı, elbette, Nintendo Mii figürleri, “Second Life” kişileri veya bugünün “Fortnite”, “Roblox” ve “Minecraft” platformları olsun, sanal avatarlarla uzun zamandır ilişkilendirilmiştir. Ve bu yaz, 2025'in en büyük sürümlerinden birinde, VTuber Usada Pekora, ünlü yönetmen ve auteur hideo Kojima'nın hayran olduğunu itiraf eden PlayStation 5 “Death Stranding 2” oyununda rol aldı.

Yaratıcı, seslendirme aktör ve anime expo katılımcısı Amalee için, bir sahne adı kullanırken, anime'nin fantastik ama olgun hikayeleri, yaratıcılığını keşfederken genç bir genç olarak ona ulaştı. “Bir boşluğu dolduruyor,” diyor Vtubing. “Gençliğimden beri anime'yi sevdim. Müzik, güzel animasyon ve hepsini bir arada hareket ediyor. Vtubing bunu gerçek dünyaya getiriyor. Vtuber lore hikayenle çok şey yapabilirsin. Kendi anime yaratıyorsunuz.”

VTuber Ironmouse Perşembe günü Fantastik Gerçeklik Konseri'nde sahne alacak.

(Ironmouse)

En çekici VTubers, çalışmalarına gerçek hayattaki bir özgünlük seviyesi getiriyor. “Geri dönüp ilk akışlarımı izlersen, bu temiz zarif aktörde çok çimento oldum [persona]”Diyor Amalee.“ Sesim farklı. Daha serin olmaya bıraktım. Bunun ne kadar zor olduğunu çabucak fark ettim ve otantik bir şekilde ben olmamaktan hoşlanmadım. Biraz beceriksizim, biraz sarışın ve büyük teknoloji sorunlarım var. ”

Mariya, vtubing için olmasaydı, kendini içe kapanık olarak tanımlıyor, akış yapmayacak – hatta muhtemelen performans göstermeyecek – hatta performans göstermeyecek.

“Vtubing ile izleyici için de gerçekten iyi olduğunu düşündüğüm bir anonimlik duygusu var” diyor Mariya. “Bazı insanlar bir ekranın önünde fiziksel bir insanı görmek istemiyorlar. Anime kızlarını görmek istiyorlar. Bence insanlar benden farklı ve daha büyük ve onlardan daha büyük bir şey olduğu fikrine bağlanıyor. Bu yeni bir dünya.”

Geçen yıl Dodger Stadyumu'ndaki Hololive gecesi bir drone şovu içeriyordu. Bu yıl VTubers liderliğindeki bir sahada dans partisi arayın.

(Cover Corp.)

Yazar ve Profesör Napier, bunun modern, sayısallaştırılmış bir Rönesans Faire, eğer isterseniz, giyinme ve oyun oynama temel insan arzularını yansıtarak. Neden anime ile bu kadar bağlı olduğu için Napier, ortamın fantezi yaratma fikrini teşvik ediyor.

Napier, “Fantezi ve bilim kurgu, oynamak ve cosplay için çok popüler kültür sanatsal mekanlarıdır” diyor. “Anime size bunları sunmakta gerçekten iyi – zekice geniş. Ne olursa olsun, anime'de bulacaksınız. Yani VTube'a bakıyorsanız, önünüzde oturan tüm bu anime materyali var. Seçip seçip oynamaya başlayabilirsiniz.”

Tanigo, Cover Corporation'ın rüyasının, VTubers'ı YouTube ve Twitch gibi akış siteleri dünyasının ötesine genişletmek – dolayısıyla Dodgers işbirliği. Ağustos ayında Hololive, bu kez New York'taki Radio City Müzik Salonu'nda başka bir ABD konseri düzenleyecek. Müzik, diyor Tanigo, bir ağ geçidi. “Bunun yeni insanlara ulaşmanın bir yolu olduğuna inanıyorum” diyor. “Görmek için ilginç bir şey. Vtubing veya anime ile hiç ilgilenmeyebilecek insanlar da var, ancak piyasaya sürülen şarkıyı dinleyebilir ve kendi başına bir müzik parçası olarak tadını çıkarabilirler.”

Sanatçılar için, Vtubing ile her zaman daha geleneksel akışta mevcut olmayan bir güvenlik ve hatta konfor duygusu geliyor.

Amalee, “Akış kariyerimin başlangıcında çok fazla kamera akışı yaptım, ancak hazırlanmak, makyajımı yapmak, güzel bir şeyler giymekten nefret ettim” diyor. “Bir saatlik bir akarsu yapmaya hazırlandıktan sonra bile, birisi hala [commenting]'Bugün yorgun görünüyorsun.' Bundan nefret ettim. Hazırlanmak istemediğim için akışları iptal edeceğim günler olurdu. Şimdi VTuber modelim var ve pijamalarımda biraz gremlin olabilir ve kimsenin bilmesi gerekmiyor çünkü Monarch her zaman mükemmel. ”

Sonuçta bir anime karakteri her zaman gitmeye hazırdır.