LA'nın 'ay ışığı' VR deneyimi sizi aya götürür

Arda

Global Mod
Global Mod
P]: Text-cms-Story-Body-Color-Text Clexfix “>

Hayatım boyunca alan ziyaret etmeyeceğim fikriyle barıştayım. Uzay turizminin maliyeti benim ve Amerikalıların büyük çoğunluğu için ulaşılamaz. Yine de son Cumartesi öğleden sonra, sanal gerçeklik ve eski moda tiyatroların bir karışımı sayesinde aydayım.

Soluma baktığımda, gri, kayalık ay manzarasından çıkan garip, soyut mavi ışıklar görüyorum. Aşağı, yıldızları tespit edebilir ve çeşitli takımyıldızları bir araya getirebilirim. Önde, durduğum aracı izliyorum – teknik olarak bir nakliye konteyneri – bir monoray üzerindeki kraterlerden geçiyor.

Bu “Lunar Işık: Keşif”, Bölüm VR deneyimi, kısmen mini-Escape Odası, Parça Bilim Deneyi ve Kısım Tek A-A-A-Act oyun. Şu anda Santa Monica'da Mayıs ortasında çalışan “Lunar Light”, ayı canlı ziyaret etme hayalini getirmek için küçük bir oyuncu kullanıyor. VR, elbette, gözlüklerimizin nakliye konteynerinin herhangi bir yönünü görünümden gizlemeye yardımcı olur, ancak tonu belirleyen ve yanılsamayı satan performanslardır. Boyunca, küçük eylemlerle-örneğin VR'de Madencilik Ay Kayaları-görevlendirileceğiz ve aktörler, biraz iyileştirilmiş kampes ile Moon Tidbits'e liderlik edecek, rehberlik edecek ve sunacaklar.

“Ay Işığı: Keşif” in bir kısmı, konukların alan manzaralarını görmek için dijital pencerelere bakabildikleri sanal gerçeklikte. Yukarıda, kulaklığın içinden bir ekran görüntüsü.

(Lunar Light: Discovery'nin izniyle)

“Lunar Light”, insanlığın ayda küçük bir topluluk kurduğu 2055 yılında kurulur. Gizemli bir mavi renkli mineral, Dünya'nın doğal uydusuna indi ve garip tepkilere neden oluyor-insanların duyguları komik merkezli ve güç ve aydınlatma öngörülemez görünüyor. Küçük bir robot bile-DG-33, bir çöp kompaktöründe bir çeşit şirin spin-bazı tuhaflıklar, yani küstah bir güney aksanı geliştirdi.

Yine de “ay ışığı” nın temel bir görevi var. Gerçek bilimde karışan proje, aktör-yazarı olan bir aktör-yazarı olan Danielle Roosa tarafından yönetiliyor. Roosa'nın kozmosa olan ilgisi, geç Apollo 14 astronot Stuart Roosa'nın torunu olduğu için kanındadır. Ve ilk konserlerinden biri, NASA'nın Washington, DC, ofislerinde, haber ve multimedya odasında çalıştığı.

“Lunar Işık: Discovery” yaratılışına öncülük eden Danielle Roosa, “Alanın insanları birleştirdiğini düşünüyorum” diyor.

(Catherine Dzilenski / The Times For)

“Birçok şeyimi fark ettim [college] Sınıf arkadaşlarının NASA'nın ne yaptığı hakkında hiçbir fikri yoktu, ”diyor 32 yaşındaki Roosa.“ Bir kişi, 'NASA'nın işsiz olduğunu düşündüm' dedi. Tohum gerçekten oraya dikildi. ”

Ya da uyanık.

Roosa, “Her zaman bu konuşma var, 'Neden uzay araştırması?'” Diyor Roosa. “Güneş sistemindeki yerimizi anlamak evimizi daha iyi korumamıza yardımcı olur. Ne olabileceğini, belki de yaşamın farklı yollarını, oraya gitmek ve farklı alışkanlıklar bulma konusunda anlamamıza yardımcı olur. Bunların hepsi daha iyi bir dünya içindir. Büyükbabam aya gittiğinde bile, insanlar 'Neden bunu yapıyoruz?' Ben orada değildim, ancak Amerika'nın son kez birleştiğini söylüyor. Alanın insanları birleştirdiğini düşünüyorum. ”

“Lunar Light”, Roosa'nın uzaya geri döndüğü ilk büyük proje. Büyük hırsları var-“ay ışığı” ve diğer programları barındırmak için büyük ölçekli bir sürükleyici tesis açmak ve çeşitli müzelere yolda deneyimi almak. Mentor ve yatırımcı olan eski bir 7-Eleven ve gişe rekorları kıran Jim Keyes ile bir uçakta bir şans toplantısından sonra iş zekasını geliştirdi.

Santa Monica enstalasyonu, 2024'te Dallas'ta bir koşu yapan “Lunar Light's” ikinci pop-up'tır. “Uzay Keşif Disneyland gibi 10.000 metrekarelik bir deneyim inşa etme” nin hedefinin ilk adımı olan bir kavram kanıtı olarak görüyor. Yatırımcılar ilgiliydi ama onu en azından ilk başta vizyonunu küçültmeye teşvik etti.

“Tamam, güzel,” diyor Roosa, bu konuşmaları hatırlayarak. “Böylece nakliye konteynırlarından inşa ettik.”

“Lunar Light: Discovery” mini bir kaçış odası benzeri bulmacaya dayanıyor.

Bir saatten biraz daha uzun olan Santa Monica deneyimi, o dönemin bir kısmı için sadece VR'de. Ay üzerinde kısa bir gezinti ve sanal mineraller için madendilik yaptığımız küçük bir oyun benzeri aktiviteden sonra, kendimizi çeşitli kristallerle oynayacağımız bir laboratuvarda buluyoruz. Bir Tesla bobini var ve çeşitli elektrik enerjisi reaksiyonlarını test edeceğiz. Bununla birlikte, ruh hali, bir sınıfınki değil, çünkü laboratuar yöneten aktör gülmek için sahneyi oynuyor – elektrik enerjisi aklına zarar veriyor.

Babası askeri bir pilot olan Roosa, çocukluğu boyunca sık sık hareket etti ve “Kimin çizgisi zaten?” Gibi iyileştirme şovlarından kaçtığını söylüyor. Bu, “Lunar Light'ın” hafif kalpli bir vibe bilgilendirdi ve Netflix serisi “Bridgerton” dan esinlenen biri gibi aktör güdümlü sürükleyici tiyatro şovları yaşadıktan sonra, uzay keşif deneyiminin yalnızca teknolojiye güvenmesini istemediğini biliyordu.

Roosa, “Bence insandan insana temas bizi dünyada kurtaracak tek şey” diyor. “Açıkçası VR'yi seviyorum, ama bence deneyimi yapan insan bağlantısı.”

“Ay ışığı keşfi”

“Ay Işığı” bağlantıyı kolaylaştırmak için VR kullanmaya çalışır. Kulaklıklarda iken, katılımcılarımızı görebiliriz. Bazen onlardan beşte olmamız istenir.

“Diyelim ki üç farklı grup var,” diyor Roosa, yabancıların deneyim için nasıl bir araya getirilebileceğini anlatıyor. “Hepsi çekingen.” Seni tanımıyorum. ” VR kulaklığını takıyorsunuz ve aniden birbirlerine karşı çıkıyorlar ve neredeyse bir ekolayzır gibi. ”

“The Lunar Light: Discovery” deki bulmacalar işbirliği göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır.

Nihayetinde, “ay ışığı” mini bir kaçış odası bulmacasına dayanır. Ama çok zor bir şey beklemeyin. Kaçış odası zorluklarına hafifçe aşina olanlar, çok fazla yaygara olmadan tamamlayabilmelidir. Roosa katılımcıların sıkışmasını istemedi, çünkü nihai hedefi onu terlemeye ederek uzayda heyecan yaratmaktır.

Roosa, birçok uzay deneyiminin “çok ciddi” olduğunu söylüyor. Daha sonra kısaca abartılı, derin bir erkek sesi benimser. “Bu, 'Biz bilimin adamıyız.' Ve her zaman fark ettim, biraz komedi için yer var.

Danielle Roosa, Sol, Arka Sıra ve Georgia Warner, Adam Kitchen, Derek Stusynski ve Landon Gorton'dan ikincisi: Soren McVay, Max Cazier, Leanna Turner, Hannah May Howard, James Cerini ve Eteka Huckaby “The Lunar Işık: Discovery.”